loading...

Hundmöteskurs - Ett tillfällle

Har du en hund som skäller på andra hundar eller som tycker det är jobbigt vid hundmöten? Kanske är din hund översocial och vill hälsa på alla hundar den ser? På denna temakurs går vi igenom det viktigaste att tänka på vid hundmöten. Vi bygger kursen efter individernas behov och anpassar oss till varje hunds problem.

Vi jobbar mycket med BAT (Behavior Adjustment training)- och CAT (Constructional Aggression Treatment) träning, motbetingning, Premacks princip, habituering och skvallerträning. Vid enskilda fall jobbar vi med andra lösningar och träningsformer.

Vi har valt att minimera antalet deltagare på denna kurs för att alla ska känna att de har full kontroll på alla hundmöten. Vi rekommenderar att du kommer på en konsultation innan kursstart för att få ut så mycket som möjligt på denna kurs.

Då denna kurs enbart är på ett tillfälle kan man med fördel boka upp sig på fler datum för att träna fler styrda hundmöten med andra raser och individer.

Kursen hålls inomhus i Hundtränarnas träningshall eller utomhus.

Tillfällen: 1h
Kostnad: 750kr (priset gäller max två personer och en hund)
Plats: Hundtränarnas träningshall, Ulvsundavägen 146

Fredag 3/7 kl. 19:00-20:00

Torsdag 9/7 kl. 20:00-21:00

Måndag 5/10 kl. 18:00-19:00

Måndag 30/11 kl. 16:00-17:00


 

Hundmöteskurs - Tre tillfällen

En kurs på tre tillfällen där vi går in på djupet kring hundmötesproblematiken. 

Under första träffen ses vi utan hund och går igenom bakomliggande faktorer till hundmötesproblematik som avel, ras, historik, yttre påverkan, händelser i hundens liv etc. Vi presenterar olika sätt att träna hundmöten på samt visar bilder och klipp som ökar vår kunskap kring att läsa hund.

Andra tillfället tränar vi praktiskt på det vi lärt oss vid första tillfället. Vi tränar på stadga, kontakt och följsamhet med fokus på hundmöten.

Tredje tillfället tränar vi praktiskt olika typer av hundmöten med våra hundar, möten på avstånd, plötsliga möten och möten parallellgåendes. 

Tillfälle 1 - Teori Hundmöten utan hund
Tillfälle 2 - Hundmötesträning
Tillfälle 3 - Vardagslydnad med inr. Hundmöten

Tillfällen: 4 timmar fördelat på 3 tillfällen
Kostnad: 2300kr (priset gäller max två personer och en hund)
Plats: Hundtränarnas träningshall samt utomhus intill lokalen

Tillfälle 1: Torsdag 14/11 kl 19:00-20:00
Tillfälle 2: Onsdag 27/11 kl. 18:00-20:00
Tillfälle 3: Torsdag 5/12 kl. 19:00-20:00

Anmälan till kurs


  • Namn, ålder, ras, kön
  • Kursnamn och startdatum