Vanliga frågor

Hittar du inte ditt svar här är du välkommen att kontakta oss på
info@hundtranarna.se 

Kurser

Hur anmäler jag mig till era kurser?
Du anmäler dig till våra kurser genom att fylla i formulären bredvid varje kurstext. Klicka på kursutbud i menyn och välj den kurs du vill gå. Till höger om texten finner du formuläret du ska fylla i. Därefter får du en bekräftelse på att du anmält dig till kursen. Var noga med att fylla i både kursnamn, tid och startdatum för kursen. 

När skickas kallelsen?
Kallelsen skickas ut via mejl 1-2 dagar innan första kurstillfället. Då får du information om vad du ska ta med dig till kursen samt vägbeskrivning och tider. 

När skickas fakturan?
Om faktura önskas skickar vi den i samband med kursstart. Andra betalningsalternativ är Swish och kontant betalning (sker i samband med första kurstillfället).

Vilken kurs ska jag gå med min hund?
Önskar du få tips vilken kurs som passar din hund är du välkommen att kontakta oss via mejl eller telefon. Vi hjälper er gärna att finna passande kurs!

Vad är skillnaden på valpkurs/unghundskurs & vardagslydnad 1?
Valpkursen riktar sig till hundar från 12 veckor, där lägger vi grunden för att få en vardagslydig hund dvs. gå fint i koppel, inte ta mat från bordet, fråga-om-lov samt hantering och massor med lek och kontaktträning! Har du gått kurs tidigare eller kanske köpt en omplaceringshund är valpkursen att rekommendera! Borde egentligen kallas "Grundkurs".
Vardagslydnad 1 ställer något högre krav än grundkursen, som vanligt ser vi alltid till individen och vad den behöver träna på men hunden bör tex kunna sitta och ligga på kommando.

Var hittar jag era villkor & regler?
Du finner våra villkor och regler längst ner i menyraden vid vårt kursutbud.
Du kan också klicka här för att komma direkt till sidan. 
 

Privatträning

Vilken privatträning ska jag välja?
Har du en hund med större problem, tex en aggressiv hund som skäller på andra hundar, morrar och bits, eller en hund som har separationsångest eller som är osäker och rädd bör du först välja att komma på en problemhundskonsultation och därefter boka problemhundsträning.
Önskar du träna vardagslydnad som sitt, ligg, gå fint i koppel eller kanske en cirkuskonst är det privatträning du ska välja alternativt välja att boka en privat kurs på fyra tillfällen. Då fokuserar vi 100% på dig och din hund! 

Träningshallen

Hur bokar man träningshallen?
Du bokar träningshallen genom att skicka ett mejl till oss med önskat datum och tid. Därefter återkommer vi till dig och bekräftar tiden eller föreslår ett annat datum. 

Hur betalar jag för den hyrda bokningen?
Du betalar in i förskott till vårt BG 140-91 92 alternativt att vi skickar en faktura till dig i samband med bokningen.  

Hur stor är träningshallen?
Vår lokal är 205kvm och hallen är cirka 150kvm.  

Vad ingår i priset?
Om vi inte kommit överrens om annat har ni tillgång till hallen, kök och toalett.

Vilka tider kan man hyra lokalen?
Vi har inga öppettider vilket betyder att du kan boka träningshallen i stort sett när du vill bortsett från att lokalen inte är hyrd av andra då! 

Kan jag även hyra material som bord till ringträning, koner, hopphinder, balanshinder, rallylydnadsskyltar, stolar, projektor etc?
Det går bra enligt överrenskommelse med Hundtränarna. Extra kostnad tillkommer beroende på vad du vill hyra för material.

 

Övriga frågor

Vad händer om min hund kissar eller bajsar på mattan?
Träningslokalen är inredd med utbytbara mattor som dämpar ljud och minimerar halkrisken för våra hundar. Varje ruta är cirka 50x50cm och skulle en större olycka ske kan man byta ut den rutan mot en ny. Vi mindre olyckor torkar vi upp och sprayar på doft som tar bort lukten och minimerar risken att andra hundar vill markera över.  Skulle olyckan ske då lokalen är uthyrd av andra och inget meddelats Hundtränarna debiteras en städavgift på minst 500kr.